Werther’s Original
Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Waarom heet Werther’s Echte nu Werther’s Original?

Het bedrijf Storck is een internationaal georiënteerde onderneming. Wij verkopen de specialiteiten van Werther’s in een groot aantal landen over de hele wereld. In bijna al deze landen werden Werther’s roomsnoepjes al jarenlang verkocht onder de naam Werther’s Original. Alleen in de Duitstalige landen noemden mensen de snoepjes nog Werther’s Echte.
Daarom werd besloten dat Werther’s overal ter wereld dezelfde naam moest hebben. In 1998 werd de naamsverandering zodoende ook doorgevoerd in Nederland.

Welke suikervervangende stoffen en zoetstoffen worden gebruikt voor Werther’s Original suikervrij?

Bij de productie van de smakelijke en hoogwaardige suikervrije producten van Werther’s Original, wordt gebruikgemaakt van de suikervervangende stof isomalt en van de zoetstof acesulfaam-K.

Zijn de producten van Werther's Original glutenvrij?

De glutenvrije producten van Werther's zijn: Werther's Original Klassieke Roomsnoepjes, Werther's Original Caramel&Creme, Werther's Original Soft Caramel, Werther's Original Chocoladespecialiteiten, Werther's Original Golden Mix, Werther's Original Caramel Mix en de suikervrije varianten van Werther's Original.

Zijn de producten van Werther's Original vegetarisch?

Ja, onze Werther’s Original producten zijn geschikt voor vegetariërs. We gebruiken in al onze Werther’s Original producten zuivel als ingrediënt.

Zijn de producten van Werther’s Original gluten- en lactosevrij?

De glutenvrije producten van Werther’s Original zijn Werther’s Original Caramelts, Werther’s Original Melk, Werther’s Original Choco Caramel en de Werther’s Original suikervrij.
Om onze producten zo romig en zacht smeltend te maken als men van ons gewend is, maken wij gebruik van de beste ingrediënten zoals slagroom, melk en boter. Dit betekent dat de producten niet lactosevrij zijn.
De exacte ingrediënten van de producten van Werther’s Original vind je in de lijst van ingrediënten op de verpakking, zoals wettelijk is voorgeschreven. Deze lijst van ingrediënten wordt steeds aangepast aan de actuele receptuur.

Bevatten Werther's Original producten sporen van alcohol?

De verschillende Werther’s Original-producten bevatten geen alcohol. Sommige smaakstoffen kunnen echter alcohol bevatten, omdat deze uitsluitend met behulp van alcohol kunnen worden geëxtraheerd. Tijdens het extractieproces komen deze smaakstoffen dus in aanraking met alcohol. De hoeveelheid alcohol die op deze wijze in het eindproduct terechtkomt, is grofweg gelijk aan de hoeveelheid alcohol die door natuurlijke gisting van de vruchten in gewone vruchtensappen ontstaat.

Waarom zijn er nu ook chocoladespecialiteiten van Werther’s Original?

Chocolade heeft hetzelfde karakter als Werther’s Original: het staat ook voor zacht smeltende verwennerij, het streelt de ziel en is in combinatie met de vertrouwde Werther’s Original caramel een onweerstaanbaar genot.