Ingrediënten
Heerlijke en makkelijke pumpkin spice thumbprint koekjes gemaakt met Werther’s Original Soft Caramel snoepjes.
Voor de koekjes
- 16 Werther’s Original Soft Caramel snoepjes
- 225 g ongezouten roomboter
- 75 g witte basterdsuiker
- 75 g lichtbruine basterdsuiker
- 280 g bloem
- 1 tl pumpkin spice kruiden (recept te vinden op laurasbakery.nl)
- Snuf zout
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 190 graden (boven-en onderwarmte). Klop de boter en de suiker romig.
-
Voeg de bloem, kruiden en het zout toe en meng tot een stevig deeg. Laat het deeg minimaal een uur rusten in de koelkast voordat je ermee verder gaat.
-
Rol balletjes van het deeg en leg ze op een bakplaat. Prik met je duim of een maatlepeltje een kuiltje in de balletjes.
-
Bak de koekjes af in 15 minuten op 190 graden (boven-en onderwarmte).
-
Haal ondertussen de caramelsnoepjes uit de verpakking, druk ze vast wat plat met behulp van je vingers, dat helpt straks bij het smelten.
-
Als de koekjes uit de oven komen kun je indien nodig de kuiltjes nog iets dieper maken. Leg er daarna gelijk de Werther’s Original Soft Caramel snoepjes in.
-
Wacht een aantal minuten tot de snoepjes zijn gesmolten. Eet smakelijk!
-
Voor 16 stuks
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 15 minuten
Wachttijd: 60 minuten
Dit recept is gemaakt in samenwerking met Laura’s Bakery.
https://www.instagram.com/p/DBYCMYIIhKC/



