Werther’s Original
“Voor zomerse dagen“

“Voor zomerse dagen“

Werther's Original pindacaramelijs

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor de pindacaramel saus

 • 50 g suiker
 • 1 pakje vanillesuiker
 • 50 ml slagroom
 • 50 gram gezouten pinda's

Voor het chocoladeglazuur

 • 200 g pure chocolade
 • 10 g kokosolie/vet

Bereiding

 1. Doe de Werther's Original snoepjes met 3-4 eetlepels slagroom in een pan. Verwarm beide onder voortdurend roeren tot de Werther’s snoepjes opgelost zijn en er een romig caramelmengsel is ontstaan. Haal de pan van het fornuis en laat de saus afkoelen.

 2. Klop 200 ml slagroom met de handmixer stijf en roer het caramelmengsel er gelijkmatig door. Doe het mengsel in ijsvormpjes tot 2 cm onder de rand. Zet de vormpjes met ijs 1 uur in de vriezer.

 3. Meng voor de pinda-caramelsaus de vanillesuiker en de suiker in een pan en smelt de suiker. Zodra het gekarameliseerd is, giet je de slagroom erbij. De saus zal nu even samenklonteren. Blijf gewoon roeren tot de caramel weer vloeibaar is geworden. Roer dan de pinda's erdoor en laat het mengsel een beetje afkoelen.

 4. Haal de ijsvormpjes even uit de vriezer en steek de houten stokjes in de ijsvormpjes. Verdeel nu het pindacaramelmengsel over de vormpjes en vries het ijs nog 4 uur in.

 5. Doe de chocolade in een hoog glas en smelt deze in een waterbad of in de magnetron. Pak de ijsjes uit de vriezer en laat het ongeveer 5 minuten staan ​​bij kamertemperatuur, daarna kan het gemakkelijk uit de vorm worden gehaald. Dompel vervolgens het ijs in de vloeibare chocolade. Daarna weer invriezen of er direct van genieten.

 6. voor 4 tot 5 ijsvormpjes